Blaricum B&B in hartje Gooi

De 'Tuinen van Amsterdam', het thuis van Bekende Nederlanders

Voor ieder wat wils - Cultuur, Natuur & Shopping

Blaricum Bed and Breakfast ligt in hartje Gooi. Het Gooi staat van oudsher bekend als de ‘tuinen van Amsterdam’.  De prachtige gemeenten met hun kapitale landhuizen en villa’s en mooie winkels zijn met elkaar verbonden door de Gooise natuur met haar rustige heidevelden en uitgestrekte bossen. Ideaal gelegen voor wandelaars en fietsers, regiokaarten zijn tot uw beschikking waar u gevarieerde wandel- of fietsroutes uit kunt kiezen.

Gooische vrouwen arrangement

Tegenwoordig is het bruisende Gooi ook beroemd door de vele bekende Nederlanders die er wonen én door Gooische Vrouwen. Het enorme succes van zowel de tv-serie als de film is een inspiratie voor veel vrouwen om even aan het alledaagse te ontsnappen en zichzelf (met een knipoog!) te laten verwennen als een ‘Gooise vrouw’.

Gekoppeld aan het uitbrengen van de film Gooische Vrouwen heeft  VVV Gooi & Vecht de Gooise Vrouwen Shopping Fietsroutes ontwikkeld. Deze blijken een groot succes te zijn. Er zijn twee tweedaagse routes en twee eendaagse fietsroutes. Ze zijn gemakkelijk te volgen met de verwijzingen naar de ANWB Fietsknooppunten in de bijbehorende brochure.

De bijzondere winkels van het Gooi waar u langs komt genieten hoog aanzien. Een dagje winkelen is geen opgave maar een ‘must’ voor elke vrouw. U kunt prima shoppen in de vele mondaine boetieks, heerlijk eten in de vele restaurants en proeven in de delicatessenwinkels. Er zijn volop terrassen om te zien en gezien te worden en om met een goed glas wijn uit te blazen van het fietsen en winkelen.

Ideaal gelegen voor wandelen en fietsen

Waren Laren en Blaricum oorspronkelijk tamelijk op zichzelf staande brinkdorpen met hardwerkende boeren, nu zijn deze dorpen bekend om hun historische en hedendaagse cultuur en hun openheid. Bezoek bijvoorbeeld in Laren het Singer Museum en de talrijke galeries, of fiets lekker rond in het ‘beschermende dorpsgezicht’ van Blaricum. En wees dan niet verbaasd als u meerdere bekende Nederlanders tegenkomt!

In Huizen fietst u langs historische vissershuisjes  en boerderijen in het oude dorp. De pittoreske haven biedt het nieuwe Nautische Kwartier, compleet met een wine lounge bar met uitzicht op het water. In de zomer kunt u met de fiets op de boot de Eem afvaren, weer aan land gaan in het vissersdorpje Spakenburg en dan terugfietsen door het stiltegbied in de polders van Eemnes. In de vestingstad Naarden vindt u oude klinkerstraatjes, het Vestingmuseum en het Arsenaal waar onder andere ontwerper Jan des Bouvrie gevestigd is.

Cultuur en historie

Laren en Blaricum zijn bekend om hun historische en hedendaagse cultuur en hun openheid. Bezoek bijvoorbeeld in Laren het Singer Museum en de talrijke galeries. Paleis Soestdijk, Kasteel Groeneveld, de Gooische Buiten-plaatsen, Naarden-Vesting en het Muiderslot liggen op steenworp afstand. 

Watersport en golf

Voor watersporters is er het nautische kwartier in Huizen, een tocht over de Eem, of varen in een sloep vanuit de sfeervolle haven in Muiden. Voor golfers is er Golfclub Spandersbosch en de Goyer Golf en County Club.