Blaricum B&B in hartje Gooi

De 'Tuinen van Amsterdam', het thuis van Bekende Nederlanders

Over Catharina Honig

Mijn naam is Catharina Honig, Als gastvrouw van Blaricum Bed and Breakfast heet ik u van harte welkom. 

In 2011 ben ik naar Blaricum komen wonen. Het is een plezier om in mijn B&B gasten te ontvangen en weg te wijzen. Gasten genieten van de kleinschaligheid, persoonlijke service, flexibiliteit en betaalbare luxe. Comfortable boxspringbedden, fijn bedlinnen en een ontbijt met streekproducten vormen samen een heerlijk manier om te onthaasten en bewust te genieten van de prachtige omgeving. Desgewenst help ik mijn gasten bij het uitzoeken van restaurants en een heerlijk glas wijn.

Wijnexpert

Naast het behalen van wijndiploma’s in Zuid-Afrika, Engeland en Nederland, heb ik de Britse Master of Wine studies gevolgd. In december 2008 ben ik Gooische Wijneducatie begonnen als internationale wijndocent van de Britse Wine Spirit & Education Trust. De wijncursussen die worden aangeboden zijn zowel voor beginners als gevorderden. 

Natuurlijk geef ik ook op verzoek (mini-) wijnproeverijen en vertel ik graag symbolische verhalen over wijn. Een voorbeeld is het moderne oerverhaal over Champagne, het verhaal van onthouden wie je werkelijk bent. In elk geval kunt u terecht bij ons voor een ontspannen verblijf.

Een half leven in Zuid Afrika

Ik ben geboren en getogen in Nederland en in 1972 naar Zuid-Afrika verhuisd. Daar heb ik dertig jaar gewoond in Kaapstad en Johannesburg. In de wijnhuizen rond Kaapstad heb ik mijn passie voor wijn ontdekt. Mijn hobby werd al snel mijn beroep en heb leidinggevende posities bij diverse négociants en internationale direct wine sellers bekleed.

Colofon

Foto's - Rianne van den Heuvel en Hugo Lingeman.       Tekst  - Peter van Rietschoten en Hugo Lingeman.     Website design - Stinngo.